Offshore Bančni Račun

Offshore bačni račun velja kot bančni račun v matični državi ter je sama uporaba bančnega računa zelo preprosta ter transparentna. Razlika med naprimer Slovenskim bančnim računom ter offshore bančnim računom je v tem, da je odprt v eni od “davčnih oaz”, kjer pa je varnost ter anonimnost na prvem mestu. Tako imenovane davčne oaze se ne nahajajo v Evropski Uniji kar pomeni, da banke ne izdajajo podatkov o svojih komitentih tretjim osebam vključno z državami.
S tem, ker je bančni račun odprt v eni od davčnih oaz smo delno ali v celoti oproščeni vseh davkov na dobiček ali kapitalske naložbe.
Najbolj popularne davčne oaze za odpiranje offshore bančnega računa so Mauricius, Sv. Vincent, Belize ter Sejšele. V davčnih oazah so tudi podružnice večjih bank kot so naprimer City Bank, HSBC, Barclays …
Za nakazila ter druga bančna opravila nam ni potrebno hoditi na banko, saj pridobimo celoten elektronski dostop ter pregled.

 


Osebni ali poslovnih offshore bančni račun

 

ABC Bank; Mauritius
Omenjena banka omogoča odpiranje osebnih ter poslovni offshore bančni račun. Prednost omenjene banke je v tem, da ne zaračunava mesečnih stroškov vodenja računa ter omogoča elektronsko poslovanje. Offshore bančni račun je odprt v roku 3-4 delovnih dni. ABC Banka omogoča pridobitev predplačniško Master Card kartico. Banka je v omrežju SWIFT ter omogoča IBAN račun. ABC Banka ne zahteva osebnega obiska, obvezno pa je potrebno predložiti poleg osnovnih dokumentov še bančno referenco Vaše banke v Sloveniji ali tujini. Bačni račun je lahko v USD ali EUR. več >
offshore-bancni-racun-abc

 

Europacific Bank, St Vincent
Banka Europacific je locirana na Svetem Vincetu (St. Vincent), ter je ena izmed najbolj priljubljenimi offshore bankami. Omenjena banka zaračunava 30 USD (26 €) mesečnih stroškov za vodenje bančnega računa ter minimalni začetni kapital je v višini 500 USD (440 €), kateri je potreben za aktivacijo bančnega računa. Začetni kapital se sprosti takoj po aktivaciji bančnega računa, ter ga lahko dvignete. Banka zagotavlja polno internetno bančništvo ter predplačniško Master Card kartico. Vsak uporabnik pridobi osebnega bančnega agenta, kateri Vam v prihodnosti lahko pomaga pri samem poslovanju. Bančni račun odpremo v 5-10 delovnih dni. Poleg osnovnih dokumentov banka potrebuje za odprtje še bančno referenco ali zadnjih 6 bančnih izpiskov bančnega računa v Sloveniji ali tujini. Bačni račun je lahko v USD ali EUR. več >
offshore-bancni-racun-europacific

 

Hellenic Bank, Cyprus
Hellenic Bank je pričela z delovanjem leta 1976 z eno podružnico v Nicosia. Danes z 80 podružnicami na Cipru, 25 podružnicami v Grčiji ter z predstavništvom v Južni Afriki, Moskvi, Saint Peterburg ter Kievu. Banka Hellenic je ena izmed največjih bank na Cipru. Banka Hellenic je ena izmed največjih bank na Cipru. Uspeh banke temelji na zglednih bančnih storitvah za komitente, široko paleto izdelkov, storitev ter uporabo najnovejše tehnologije v informacijski ter kontrolnih storitvah. Banka je zasnovana tako, da izpolnjuje različne zahteve za široko ter raznoliko bazo komitentov, tekočih računov, depozitnih računov, kredite, plačilne ter kreditne kartice ter zanesljivo internetno bančništvo. več >
offshore-bancni-racun-hellenic-bank

 

Potrebni dokumenti:

  • za osebni offshore bančni račun morate predložiti notarsko overjen potni list, dokazilo o stalnem prebivališču (bančni izpisek ali položnica; komunala, elektrika, plin, telefon) ter bančno referenco ali bančne izpiske zadnjih 6 mesecev.
  • za poslovni offshore bančni račun morate predložiti celotno dokumentacijo Vašega podjetja ter notarsko overjen potni list, dokaz o stalnem prebivališču (bančni izpisek ali položnica; komunala, elektrika, plin, telefon) ter bančno referenco ali bančne izpiske zadnjih 6 mesecev vseh lastnikov ter direktorjev podjetja.

 

Banka lahko zahteva izvor kapitala, iz kje bodo sredstva nakazana, pričakovan mesečni ter letni promet, povprečen znesek transakcij. Banka lahko zahteva tudi kopijo življenjepis (CV) vseh lastnikov ter direktorjev.